Monero Pris – Oppdatert XMR valutakurs
Om Monero

Monero er en kryptovaluta – en digital eiendel som bruker kryptografi for å sikre transaksjoner.

Det er over tusen kryptokurser på markedet, men Monero er en av de mest populære.

Mens Bitcoin har den største markedsverdien for enhver kryptovaltua, er det mange brukere som mener at valutaen har grunnleggende feil og har er problematisk med sin mangel på personvern. Monero har
vellykket fylt av gapet dette har igjen i markedet ved å lage en valuta som opererer på et sikkert, ikke-sporbart og privat system.

Det oppnår dette økte personvernnivået gjennom kryptografien det er bygd på; gjennom tre spesifikke funksjoner: ringsignaturer, konfidensielle adresser og konfidensielle transaksjoner. Disse opprettholder anonymitet for avsenderen, mottakeren og transaksjonen.

Du trenger ikke å forstå det tekniske ved hvordan dette systemet fungerer for å forstå er at teknologien kryptovalutaen er bygget på gjør valutaen 100% usporbar.

Historie om Monero

Monero ble startet i 2014 under et annet navn – ‘BitMonero’. Dette var en sammenføyning av ordet ‘bit’, forkortelse for Bitcoin; og Monero, esperanto-ordet for mynt. 5 dager senere, ble «Bit» droppet til fordel for det nåværende navnet.

Siden den gang har Monero gjennomgått flere endringer drevet og implementert av sitt samfunn og dets kjerneteam av utviklere. Av dette kjerneutviklingsteamet var det bare 2 medlemmer har avslørt identiteten sin: Riccardo Spagni og Francisco Cabañas.

De første to årene etter at Monero ble grunnlagt, så det ikke mye vekst. Dette begynte å endre seg rundt midten av 2016 da Alphabay – et marked på deep web (det mørke nettet, kjent for undergrunnsmarkeder) – begynte å aksepterer Monero på grunn av anonymiteten det tilbyr brukere. Dette antas å ha drevet stor prisvekst mellom august og september 2016, hvoor verdien økte med omtrent 2700%.

Monero-prisene begynte å falle tidlig i 2018, og speilet den generelle trenden i kryptovalutamarkedet.